Alla barn i centrum utbildning Visa kärlek del 1

Hej!
Jag har nu börjat utbildningen som kan hjälpa mig och dig som förälder att få det lite lugnar hemma. Utbildningen är uppdelad i olika steg och här tänker jag nu skriva ner vad vi fick lära oss vid första mötet.
 
Är du trött på alla konflikter hemma? Vilken strid ska man välja? Ska man tillåta barnen göra som dem vill? Hur visar jag mitt barn kärlek och hur får jag bort alla konflikter och hur lär jag mitt barn att vara en tryggare individ och göra som jag säger.. Denna utbildningen tar upp allt det här.. Och det funkar på alla barn oavsett problematik eller diagnos, trots eller annat..
 
Jag hoppas du vill dela den erfarenhet jag själv fått
Nu börjar vi..
VISA KÄRLEK!
 

Att visa våra barn kärlek ( trots dumheter dem gör, skriker, sparkar, slåss, får utbrott, slår sina äldre eller mindre syskon, kladdar ner eller ställer till det för sig, får barnet att känna sig sett och att någon faktiskt älskar dem trots att det inte alltid blir så bra ibland..Detta kommer stärka deras självkänsla.  Det är av våra misstag vi ska lära.. Och vi är våra barns största förebilder, vi känner våra barn alla bäst, bättre än någon annan..
 
Vi fick frågan: Hur vill du att mitt mina barn uppfattar mig som förälder om 20 år? Fundera lite själva på den frågan
Jag skrev följande:
 
Jag vill att mina barn ska känna och veta att jag älskar dem, och gjort det bästa för dem under deras uppväxt. Att jag är den som alltid funnits där och ställt upp oavsett vad dem gjort eller vad folk gör mot dem. Och att jag byggt upp deras självförtroende och självkänsla så att dem känner sig säkra och trygga i samhället och gärna vänder sig till mig i vuxen ålder för att dem vet att dem kan räkna med mig. Och att jag gett dem förutsättningar för att klara olika steg i livet på ett bra sätt..
 
Sen fick jag en annan fråga som du också kan fundera lite över: Finns det något jag kan göra nu när barnen är barn för att det ska bli som jag vill om 20 år:
 
Jag skrev följande Jag ska vara mer med barnen, engagera mig i skola och dagis allt vad jag kan.
Dela kärleken rättvist bland mina barn så ingen känner sig utan för eller behöver konkurrera med ett syskon.
Lära mig hur man hanterar konflikter utan att bli en "gap morsa"
Undervisa i lek och kroppsspråk istället för en massa ord ( Barn gör inte som vi säger barn gör som vi gör)
Och överösa barnet med positiv energi och beröm om mina barn gör något bra! ( Barnen kommer vilja göra mer av det som de får beröm för)
 
Bråk och Strider Konflikter och annat

Jag kan bara tala för mig ( i gruppen talade ledare om oss )
Om barnen gör något som går på tok, eller får utbrott, tjatar hål i huvudet på oss eller bara almnät sätter sig på tvären. Är säkert många föräldrars första agerande att vara snabb med att tala om detta för sitt barn.
- Lägg av med det där, du vet att du inte får rita på väggen
- Sluta slå din bror, det får man faktiskt inte göra
- Nu äter du upp maten annars blir det inget....
- Ställ skorna där dem ska vara i stället för...
- Nu går du och borstar tänderna ( Barnet säger Nej det vill jag inte) Många säger säkert Jo med det ska du måste du alltid bråka om det här.
-Sluta tjata det blir ingen glass
- Men vad har du gjort man får inte.....
Och så vidare! Något ni känner igen kanske?
 
På utbildningen fick vi lära oss att man ska fokusera på det som dem gör bra, och lägga mindre vikt vid det som barnet gör mindre bra, ställer till det eller bråkar om.. Ignorera det.. Och fokusera på det som faktiskt gick bra i stället.. Ge massa beröm.. titta barnet i ögonen och menade de du säger..
Resultatet kommer komma och det är just det jag påpekade ovan.. Att barnet kommer vilja göra det igen., Det kommer även använda ord gentemot dig som du använder mot dem ( Barn gör som vi gör som du vet)
 
Har du egna exempel på hur ditt barn gör hemma. Talar barnet som du? Skäller barnet som du? Använder barnet ord som du använder? Hur lekar barnet? Lekar barnet liknade lekar som du för rör dig handlar i vardagen? Fundera lite över det..
 
Glöm ej tajta inte på negativa saker för mycket,
Om barnet gör något jätte tokig som du vill bli arg för.. Försök hitta något i det som gick bra..
Tillex Vi kommer hem.. Min son springer raka vägen in i hemmet med skor på och far runt.. ( I vanliga fall kanske han bråkar och inte ens vill gå upp för trapporna och in) I dag bråkade han inte på vägen upp med sprang runt med skor i lägenheten i stället.. Vad var det som var positivt med det? Även om vi vill tillrätta visa att man tar av sig skorna i hallen och inte springer runt med dem i hemmet för att det blir smutsigt..
JO att han faktiskt gick upp för trapporna och in i stället för att lägga sig i trapphuset och trotsa..
Jag: Men vad bra av dig att du gick raka vägen upp utan att skrika i dag. Mamma blev jätte glad av det och tycker att du är sååå duktig ( Ge en kram eller klapp på axeln
NU kan du försiktigt tillrättavisa det som gick dåligt för att du redan sett ditt barn, berömt ditt barn så ditt barn känner sig bra till mods i kroppen
Med snäll röst säg och visa: Men du.. du har ju glömt att ta av dig skorna. Dem tar vi ju av i hallen? Kan du visa mig vart man tar av sig skorna
Barnet kommer visa dig.. Ge då beröm igen och säg.. Nu kan vi ta av skorna.. Sen kan du gå och leka ( Till nästa gång eller efter ett par gånger kommer barnet göra det självmant för att du ser ditt barn De känner sig glada i kroppen av att få höra att dem gjorde något bra..Detta stärker känslan av att jag kan, jag duger
 
Hur vi kan visa våra barn kärlek:
Kramar
Gos
Kroppskontakt
Engagera dig i ditt barn
Vara närvarande
Vissa intresse för vad dem gör
Lyssna på dem
 
Det finns även ett test du kan prova under en längre tid på dina barn i ditt hem. Det heter fem ettan
Och betyder att om du skällt på ditt barn gett det negativet så får man inte säga något mer negativt fören man har gett barnet fem positiva beröm
Lägg fem kulor i ena fickan.. Om du tillrättavisar tjatar på ditt barn negativt en gång så måste du fylla på med bra saker för att barnet inte ska söka uppmärksamhet av negativa saker.. Testet ska få ett resultat av att barnet väljer att göra det som du berömt det för och välja bort dumheten då vi ofta är snabba med att tillrättavisa allt dåligt och många är säkert mindre bra på att att verkligen från hjärtat ge våra barn beröm i överdrift.. Barnet kommer tänka: Mamma pappa ser mig hör mig när jag gör så här och då får jag beröm för det här gillar dem att jag gör och då blir jag glad och mår bra..
Nu säger vi hade du har skällt ut ditt barn : Aja baja bla bla bla
Du har kulorna i fickan.. Fem ska dem vara
Allt behöver inte komma på en gång utan ta något positivt en gång i timmen eller under en hel dag.. Men kom ihåg SKÄLL inte fören du är klar med det positiva..
Så fort du berömt ditt barn eller gett de något positivt från dig flyttar du över en kula från ena fickan till den andra tills du är uppe i fem..
Lycka till
 
Hoppas du kan ha användning för något jag skrivit.. Lämna gärna en komentar skulle tycka det var roligt om ni ville skriva lite om vad ni tyckte om min text
 
KÄLLA: HTTP://WWW.ALLABARNICENTRUM.SENamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

☆ En mor med Adhd ☆

Adhd-mammans-vardag

RSS 2.0